Mølleådalen 2011

Mølleådalen 2011

Den. 2-3. juni i Kristi himmelfartsferien tog jeg på en trænings- og udstyrsafprøvningstur i Mølleådalen forud for sommerens tur til det nordlige Norge og Sverige. Jeg startede turen fra Sorgenfri station, hvorfra jeg fortsatte til Lyngby Åmose. I Lyngby Åmose er der, når vejret viser sig fra sin bedste side, altid mange mennesker både gående, løbere, cyklende og mange kanosejlende på Lyngby sø.

Lyngby Åmose

Specielt ved kanalen mellem Lyngby sø og Furesøen var der mange mennesker både på stien og på vandet.

Langs Furesøen går ruten gennem den ret kuperede Nørreskov som er ret idyllisk, og da jeg var afsted med forholdsvis få andre. Den vestlige del af skoven er dog desværre plaget af støj fra Hillerødmotorvejen. Der er 8 overnatningspladser langs ruten alle med udsigt over Furesøen.

I den vestlige ende går turen videre under motorvejen og jernbanen ved Fiskebækbroen og fortsætter langs den nordlige bred af Farum sø. Herfra er ruten afmærket hele vejen til Buresø. Det meste af ruten går langs søen dog med enkelte afstikkere op i de sønære villakvarterer. Ruten går igennem den privatejede ejendom Farumgård.

Udsigt over Farum sø fra Farumgård

På den sydlige bred er der tre overnatningspladser der så ret attraktive ud. Der er desværre ingen nem mulighed for at komme fra den nordlige bred til den sydlige bred uden at gå en forholdsvis lang omvej. Jeg valgte derfor at fortsatte mod overnatningspladsen i Terkelskov.

Efter Farum sø begynder Mølleåen for alvor at blive smal.

Jeg overnattede i Terkelskov. Overnatningspladsen ligger ganske idyllisk i en tidligere grusgrav godt afskærmet for omgivelserne. Pladsen er dog desværre meget præget af trafikstøj og anden støj formentligt fra den nærliggende Lynge Drive-In bio. Ved 2-tiden om natten blev der spillet “Om lidt bliver her stille” – det kunne man så håbe på. Så alt i alt kan overnatningspladsen ikke anbefales.

Overnatning på teltpladsen i Terkelskov

Mølleåen er nu blevet ganske smal. Åen er stærkt brusende ved Hestetangsvej.

Mølleåen

Næste morgen startede jeg den sidste etape af stien gennem Mølleådalen der ender ved Mølleåens udspring ved Buresø – jeg fortsatte dog til Ølstykke station. Denne del af ruten går blandt andet gennem engområder med græssende skotsk højlandskvæg og langs Bastrup sø, hvor der fra Bastruptårnet er en fin udsigt ud over Bastrup sø. Bastruptårnet har mure der er mere end 6 meter tykke, og er derfor det stærkest befæstede tårn der er kendt fra den danske middelalder. Det menes at tårnet er fra begyndelsen af 1100-tallet.

Udsigt over Bastrupsø fra Bastruptårnet

Fra Bastrup sø fortsætter ruten langs Ganløse Eged til Buresøen, hvor stien gennem Mølleådalen har sin afslutning. Fra Buresøen havde jeg forlænget ruten til Ølstykke. Denne rute går gennem skov, marker og langs hegn til Ølstykke station. Dele af ruten var på hestestier der var meget mudrede. Hele den sidste del af ruten fra Terkelskov til Ølstykke var meget lidt befærdet. Kun langs Bastrupsø var der en del mennesker – nogen for at se Bastruptårnet andre var i gang med at forberede et Triathlon der skulle afholdes i weekenden.

Udsigt over markerne ved Sperrestrup

Ruten

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *